Station Waddinxveen Triangel in gebruik

13 februari '18

Sinds maandag 12 februari is Park Triangel nog beter bereikbaar. Overdag stoppen ieder kwartier de R-net treinen op het fonkelnieuwe station Waddinxveen Traingel. Zo ben je nog sneller in Gouda of Alphen a/d Rijn.

Ook de fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor is gereed. Dit is een veilige en snelle verbinding tussen de oost- en westkant van Waddinxveen. In opdracht van de provincie Zuid-Holland realiseerde ProRail het station in R-net stijl en de fiets- en voetgangserstunnel. De gemeente Waddinxveen heeft het stationsplein ingericht met een grote fietsenstalling, een kiss&ride strook en parkeerplaatsen.

Verbeteren bereikbaarheid regio

Het nieuwe station Waddinxveen Triangel maakt onderdeel uit van de kwaliteitsverbetering van de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De provincie Zuid-Holland biedt hiermee, in samenwerking met ProRail, NS en de gemeenten Waddinxveen, Gouda en Alphen aan den Rijn een aantrekkelijke ov-verbinding. De bereikbaarheid van de regio is flink verbetert en hierdoor ben je als bewoner van Park Traingel nog sneller op de werk, bij vrienden, familie of weer lekker thuis.