Parkweide | Park Triangel

Opgeleverd

Nieuwbouw Parkweide in rijke Tudorstijl

Parkweide voegt een nieuwe smaak toe aan Park Triangel. Dit is een heel bijzonder buurtje, omdat de architectuur geïnspireerd is op de statige Tudorstijl. Dat betekent dat elk huis heel veel charmante details heeft. Ook de groene plekken en grote hoeveelheid bomen in Parkweide doen denken aan de oude Engelse dorpen. Mogen we je meenemen in de wereld van toen die hier in Park Triangel herleeft?

image alt

Feitjes op rij

  • Parkweide bestaat uit iets meer dan 300 woningen.
  • De eerste fase is in verkoop gegaan in 2019, de laatste fase in 2021.
  • De laatste woning is in juni 2023 opgeleverd.
  • De woningen zijn ontworpen door LSWA architecten en Van Manen (Tudortuinen fase 4).
  • Alle woningen zijn gasloos en zeer duurzaam.
  • In Parkweide zijn ook een aantal woningen met KoopStart regeling verkocht.

image alt

Rijke stijl

Wie de Tudorstijl een beetje kent, weet dat deze stijl heel rijk is. Het is een samenspel van allerlei ontwerpdetails zoals schoorstenen, luifels, dakkapellen, roedes in de ramen, vakwerk in de gevel en schuine daken, ook op de bijgebouwen. De stoere Tudor heeft elementen van beton en staal. Het wiebertje dat je op verschillende plekken terugziet, steekt bij deze woningen iets uit de gevel. Als het zonlicht erdoor schijnt, zie je een triangel als schaduw op de gevel. Een knipoog naar de naam van de wijk.

Groene loper

Dwars door Parkweide is een groene loper gerealiseerd. Een brede autovrije strook met gras en bloeiende vaste planten. Een heerlijke plek voor kinderen om veilig te spelen en om een praatje te maken met de buren. De bloeiende vaste planten geven de groene loper kleur. Daarnaast zijn er diverse bomen in verschillende hoogtes en soorten gepland. Denk aan onder ander een Halesia monticola (sneeuwklokjes boom) en Ziziphus jujuba (Chineese dadelboom).

Het pad door de groene loper meandert een beetje, wat een wandeling extra sfeervol maakt. Om het Engelse karakter van de woningen en de sfeervolle groene loper extra te benadrukken kregen alle woningen gelegen aan de loper, een rozenboog in de voortuin. Aan beide zijden is de klimroos Rosa New Dawn geplant. Aan de bewoners de taak om een prachtige boog te creëren.