Opgeleverd

Dorps wonen in het mooie Parksingel

Lekker ontspannen, gezellig en mooi. Zo laat Parksingel zich het beste omschrijven. Door de details in de architectuur zouden de huizen niet misstaan in een Engels landschap. Er is veel groen, geen straat is hetzelfde en kinderen spelen vrij buiten. Auto’s zijn grotendeels uit het zicht geparkeerd en buren maken een praatje met elkaar. In Parksingel heerst een gemoedelijk dorps sfeertje. Alle woningen zijn verkocht én opgeleverd.

Architecten aan het woord

Ervaren rotten in het vak Wolbrand van der Vis van PBV Architects en Ton Mulleners van Mulleners + Mulleners Architecten maakten het ontwerp voor Parksingel.“Ontwikkelaarscombinatie Synchroon, AM en BPD vroegen ons huizen in Engelse Cottagestijl te ontwerpen. En dat deden we. Ieder op onze eigen manier. Wij zijn elkaar tegemoetgekomen. Precies genoeg om eenheid te bereiken en niet te veel, zodat onze eigen signatuur zichtbaar blijft. Het leuke is dat Parksingel hierdoor gevarieerd is en geïnteresseerde kopers wat te kiezen hebben.”

image alt

Eenheid in verscheidenheid

Ton: “Type Oliver, George en Charlie met de lichtgele baksteen komen van mij. Met de huidige mogelijkheden heb ik een eigentijdse vertaling gemaakt van de Engelse Cottagestijl. Wisselende goothoogtes, bijgebouwen met schuine daken, roedes in de ramen en een spannend kappenspel dat in elkaar vervlochten wordt, typeren mijn ontwerp. De huizen hebben een gemeenschappelijke uitstraling, maar zijn toch individueel herkenbaar.”
“Om dat gezellige Engelse buurtje te maken, is het belangrijk dat je vanuit het huis ook een binding hebt met wat er op straat gebeurt. Daarom zie je diverse huizen met openslaande deuren aan de voorzijde en diverse bay-windows. Dat is een extra brede raampartij. Ook markeert een aantal bijzondere huizen een markante plek in Parksingel.”

image alt

Schattig? Ja, schattig!

Type Quinn, James, Harry en William komen van Wolbrands tekentafel. Deze nieuwbouwwoningen laten een wat gevarieerder beeld zien. ‘Schattig’ noemt hij het ontwerp zelf. En buiten dat de huizen groot zijn, is die benaming treffend. Roedes in de ramen, kappen die ver doorschieten naar beneden, een luifel boven de deur, sierlijke dakkapellen en wisselende kleuren gevelsteen. Elk huis heeft iets wat het uniek maakt. En toch ook hier is het weer een mooi geheel.
Wolbrand: “Ik heb me laten inspireren door de serie Midsomer Murder. Een Engelse serie die op 42 plaatsen in Engeland is opgenomen. Overal zie je die Engelse Cottagestijl terug. Zou je hier op vakantie rondlopen, dan maak je er foto’s, omdat het zo mooi en bijzonder is om te zien. Met mijn ontwerp wil ik iets van deze sfeer terugbrengen in Parksingel.”