Hoe werkt het kopen van een KoopStart woning?

20 mei '22

Een huis kopen is de grootste aankoop in een mensenleven. Denk je nou: dat kan ik nooit betalen? Lees dan snel verder. Met KoopStart wordt een nieuwbouwappartement in Parkrijk ook voor jou bereikbaar.

Voorwaarden

In Parkrijk verkopen wij 18 appartementen met KoopStart regeling. Deze KoopStart regeling is echt voor starters. Er geldt dan ook een inkomensgrens. Om in aanmerking te komen voor een KoopStart woning in Parkrijk geldt een maximaal gezamenlijk bruto belastbaar jaarinkomen van € 60.000. Om achteraf teleurstellingen te voorkomen - omdat je wellicht toch net te veel verdient - hebben wij een IB60-verklaring nodig. Deze verklaring kun je op vragen bij de belastingdienst. Als je de woning gezamenlijk wordt gekocht dien je allebei bovenstaand stuk te verstrekken.

Hoe werkt Koopstart?

Je betaalt bij aankoop 10% - afhankelijk van het bouwnummer - minder dan de marktwaarde. De woning is volledig van jou en kun je volledig inrichten naar jouw woonwensen. Wil je de woning na een tijdje verkopen? Dat kan gewoon. Als je een koper hebt gevonden, betaal je de 10% die je minder hebt betaald plus 15% van de winst aan ons terug. Tenminste, als je appartement in waarde is gestegen. Is het minder waard geworden, dan delen wij mee in het verlies. Je betaalt ons de 10% die je minder betaald hebt terug min 15% van het verlies.

Kort samengevat:

  • Je betaalt bij aankoop 10% minder (uitgestelde betaling)
  • Je hypotheek en maandlasten zijn lager door doordat je 10% minder hoeft te financieren
  • Je wordt volledig eigenaar van de woning en de hypotheekrente is aftrekbaar
  • De woning is te financieren met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
  • We delen de winst uit de waardestijging of het verlies bij waardedaling
  • Je / Jullie inkomen wordt getoetst om te beoordelen of jullie in aanmerking komen voor de Koopstartregeling. Er geldt een maximaal gezamenlijk belastbaar bruto jaarinkomen van € 60.000
  • Je kunt de woning later vrij op de markt verkopen
  • Het is mogelijk de KoopStart regeling af te kopen (maar niet de eerste 3 jaar na het verkrijgen van de erfpacht)

Vraag ons naar de mogelijkheden voor KoopStart in Parkrijk en kijk voor meer informatie op www.opmaat.nl

Verhuizen of Afkopen

Allicht wil je over een paar jaar verhuizen naar een andere woning binnen of buiten Park Triangel, of wil je de KoopStart regeling afkopen. Dat is allebei mogelijk. We hebben de stappen voor je inzichtelijk gemaakt op een speciale pagina hierover. 

Let op: koop je in 2022 of later een woning met KoopStart regeling? Dan is het pas 3 jaar na het verkrijgen van de erfpacht mogelijk om de regeling af te kopen. 

Lees verder
Meer weten? Neem contact op
Welk huis kies jij? Bekijk het aanbod