Interview kopers: ‘We hebben eerder ervaren dat nieuwbouw fijn is’

31 mei '23

Nog even totdat Jorik en zijn vriendin Rosanne hun nieuwe woning in Parkrijk betrekken. Het stel kocht een eengezinswoning uit Parkrijk fase 2 en is druk bezig met de voorbereidingen. Deze zomer staat de oplevering gepland. Rosanne: “De wijk spreekt ons al jaren aan door de vriendelijke uitstraling. Ik kijk er echt naar uit om hier straks te wonen.”

image alt

Alles nieuw

Rosanne woont al haar hele leven met plezier in Waddinxveen. Sinds een aantal jaar woont ze er samen met Jorik. Beiden werken in de regio en Rosanne ziet Park Triangel zelfs vanaf haar werkplek (op)groeien. “We vonden de wijk direct interessant. Daarnaast is alles nieuw en daar houden we wel van. Het appartement waar we nu wonen, is ook nieuwbouw en daarvoor woonde ik ook in een nieuwbouwappartement. We zagen, en zien daar nog steeds, de voordelen van in. Het is fijn dat alles voor de komende jaren geregeld is en je niet op korte termijn dingen hoeft te vervangen. We zijn allebei niet echt handig in klussen, maar wel echte aanpakkers”, vertelt Jorik.

De laatste ontwikkelingen

Rosanne: “We hebben allebei ervaren dat nieuwbouw fijn is omdat je de eerste bewoner bent. Je kunt alles naar smaak maken en inrichten. Ook het feit dat je woning is voorzien van de laatste ontwikkelingen en technologieën, bijvoorbeeld vloerverwarming in de complete woning, gasloos en goede isolatie maken het prettig. Helemaal super en ook goed om in te investeren.” Jorik: “We hebben in onze zoektocht wel naar bestaande woningen gekeken, puur om een beeld te schetsen van de mogelijkheden met ons budget en om onze woonwensen uit te zoeken. We zagen al eerder een woning in Park Triangel, maar dat kwam nog te vroeg voor ons omdat ik toen nog in Oostenrijk woonde. Toen Parkrijk fase 1 online kwam, waren we heel enthousiast maar werden we helaas niet ingeloot. Bij fase 2 werden we nóg enthousiaster en hadden we meteen een voorkeur voor twee woningen. Uiteindelijk hebben we onze eerste voorkeur toegewezen gekregen!”

image alt

Keuzes maken

Het stel heeft zich na aankoop van de woning goed verdiept in de keuzes die ze moesten maken voor meerwerk, de keuken en badkamer. Jorik: “Dat was soms nog best lastig omdat je veel keuzes moet maken op basis van stukken. We zijn allebei visueel ingesteld, dus dat was uitdagend. We zochten een woning voor de lange termijn met de ruimte voor eventueel kinderen. We hebben de woningen onder andere vergeleken op prijs, oppervlakte, tuin en parkeervakken. Door de plus- en minpunten in een tabel te plaatsen, kwam er heel duidelijk naar voren welke woning(en) bij ons pasten.”

Tip voor toekomstige kopers

Ook het uitzoeken van de badkamer en keuken vergde enige voorbereiding. “De tip die ik iedereen wil meegeven is: ga er goed voor zitten en neem de tijd, want daar heb je alleen maar profijt van. Wij hebben nog geen keuzes gemaakt waar we spijt van hebben. We hebben alles uitgemeten in huis en ook uitgetekend waar bijvoorbeeld lichtpunten komen”, vertelt Rosanne. “We hebben daarnaast bewust voor de meest ruime uitbouwoptie gekozen, zodat we beneden nog wat extra ruimte hebben. En op de zolder creëren we meer licht door daar een raam te plaatsen. Zeker met het oog op de toekomst, zien we daar een groot voordeel in zodat we er een extra slaapkamer van kunnen maken. Praat ook zeker met vrienden en familie over bepaalde keuzes die je moet maken, want op een gegeven moment zie je het zelf niet meer. In een relatief korte tijd moet je knopen doorhaken, dus dan is het fijn als mensen in je omgeving daarover meedenken”, voegt Jorik toe.

image alt

Aftellen tot de zomer

Deze zomer krijgen Jorik en Rosanne de sleutel van hun nieuwe thuis en kijken daar enorm naar uit. “Ik kan niet wachten om een eigen tuin te hebben. Ik woon nu ongeveer acht jaar in een appartement met balkon, dus het lijkt me heerlijk om straks in de tuin te zitten”, vertelt Jorik. “En dat je de deur opent en direct buiten staat, dat vind ik ook zo fijn!”, vult Rosanne aan, “Daarnaast kijk ik uit naar de ruimte in huis en dat we het helemaal in kunnen richten zoals we willen. Het is soms nog wel een beetje onwerkelijk dat we daar straks wonen, zélfs als we op de bouwplaats een kijkje nemen. De muren zijn al zo goed als af, maar toch besef ik het nog niet helemaal dat wij hier binnenkort wonen.”

Ook wonen in Parkrijk?

Ben jij op zoek naar een nieuwbouwwoning in Waddinxveen? Er zijn nog enkele nieuwbouwwoningen beschikbaar in Parkrijk! Bekijk snel het actuele aanbod en wie weet woon jij straks net als Jorik en Rosanne in deze bruisende wijk.

Bekijk woningaanbod
  Bekijk de woningen
  Lees het laatste nieuws