Extra zonnepanelen in Parkrijk fase 4

18 augustus '22

De woningen in Parkrijk zijn in de basis al erg energiezuinig en scoren ruim onder de eisen die het bouwbesluit hieraan stelt. Maar in fase 4 doen we daar nog een schepje bovenop. Deze woningen krijgen gemiddeld 7 zonnepanelen extra ten opzichte van de vorige fases in Parkrijk. Dat ga je terugzien op je energierekening!

image alt

Energiezuinigheid

In het bouwbesluit staat aangegeven dat de woningen aan bepaalde energie-eisen moeten voldoen, ook wel aangeduid als BENG (bijna energieneutraal gebouw). Een van die indicatoren is BENG 2: het primair (fossiele) energiegebruik in kilowattuur per vierkante meter gebruiksoppervlak per jaar. Onder primair gebruik valt de energie voor verwarming en koeling, tapwaterverwarming en hulpenergie voor installaties zoals pompen en ventilatoren. Energie voor verlichting en andere huishoudelijke apparaten tellen daarin niet mee. De eis is dat dit onder de 30 kWh/m2 per jaar blijft. In fase 2 behaalde we bijvoorbeeld een score van ca. 22,0 gemiddeld over 45 woningen. Al een stuk energiezuiniger dan de eis dus. In fase 4 zal dit gemiddelde maar liefst 1,7 zijn, oftewel nog een stuk lager en dus energiezuiniger door de extra panelen! Ook doordat je geen gaskosten hebt, valt de energierekening maandelijks zeer laag uit. Uiteraard is dit een gemiddelde en zullen een aantal woningen ook een stuk hoger of lager scoren. Dit is afhankelijk van de zonoriƫntatie en het aantal panelen.

Ook duurzaam wonen?

Spreekt zo'n lage energierekening jou ook aan? Schrijf je dan in als belangstellende voor Parkrijk fase 4 door je NAW gegevens achter te laten bij een van de woningtypes op de pagina Woningen. Naar verwachting start de verkoop dit najaar.

Bekijk het woningaanbod
  Lees het laatste nieuws
  Bekijk het woningaanbod