Bouw 30 sociale huurappartementen en 24 eengezinswoningen gevierd

19 juni '23

In Parkrijk, een van de buurten in Park Triangel, is gestart met de bouw van 30 sociale huurappartementen en 24 eengezinswoningen voor de middenhuur. Dit project is het resultaat van een samenwerking tussen Woonpartners Midden Holland, BPD Woningfonds en BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. De start van de bouw werd gevierd door het leggen van de eerste steen op 16 juni. De betrokken partijen maken betaalbaar wonen mogelijk voor 54 huishoudens in Waddinxveen.

Wethouder Albert Kerssies van de gemeente Waddinxveen toont enthousiasme en zegt: "Een geschikte woning voor iedereen; dat is wat we willen voor iedereen in de gemeente Waddinxveen. Dit betekent dat we streven naar een goede woningmix. Deze nieuwe sociale huurwoningen en middenhuur woningen in Parkrijk zijn daarom een goede aanvulling."

24 betaalbare eengezinswoningen

Tak Lam, directeur van BPD Woningfonds, reageert hierop: "Een van de meest tastbare manieren waarop BPD zich inzet voor betaalbaar wonen is via het BPD Woningfonds. Dit fonds richt zich specifiek op de middenhuur. Wat wij als Woningfonds zo mooi vinden, is dat we op deze aantrekkelijke locatie in Waddinxveen 24 betaalbare en duurzame eengezinswoningen kunnen aanbieden. Daarnaast zijn de energielasten laag, wat aanzienlijk scheelt in de totale woonlasten."

30 sociale huurwoningen

Merlien Welzijn, directeur bestuurder van Woonpartners Midden-Holland: "Waddinxveen groeit snel. Het is belangrijk dat ook de sociale woningbouw navenant meegroeit. Een aantrekkelijke wijk als Triangel moet toegankelijk zijn voor iedereen. Met de bouw van sociale huurwoningen leveren wij onze bijdrage. We zijn daarom erg blij met de 30 sociale huurwoningen in Park Triangel. Hier is het prettig wonen in een mooie groene wijk. Samen met de gemeente Waddinxveen en BPD staan wij ook in komende bouwfases klaar voor betaalbaar wonen."

  Lees het laatste nieuws
  Vragen? Neem contact op