Stationspark
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald.

Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever. Door deze zekerheid krijg je korting op de hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot 0,7 % per jaar, waardoor je honderden euro's per jaar kunt besparen. De maximale hypotheek voor aankoop is in 2018 € 265.000 (100% van de marktwaarde). De maximale hypotheek bij oversluiten is € 265.000, inclusief bijkomende kosten. Wanneer er sprake is van energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek € 280.900 (106% van de marktwaarde).

Bij het woningaanbod (kenmerken) op onze site staat altijd vermeld als de prijs van een woning binnen deze prijsklasse valt.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen.

Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen.

Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000.

Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26. Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro op.

Er wordt gevraagd om een financiële check in te leveren bij het doorgeven van mijn voorkeuren. Waarom is dat?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten. Een financiële check laat ons zien dat jij de woning kunt financieren of met eigen middelen kunt betalen. Het inleveren van een financiële check, zorgt er dus voor dat jij een meer concrete kandidaat wordt.

Waar moet een financiële check aan voldoen?

Een financiële check is een brief (niet ouder dan 3 maanden) van je bank of hypotheekverstrekker waar in staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen of met eigen middelen kunt betalen. Aan je financieel adviseur kun je vragen welke gegevens hij/zij daarvoor nodig heeft. LET OP: dit is geen hypotheekaanvraag, alleen een verklaring dat jij je financiële mogelijkheden hebt laten doorberekenen. Bekijk een voorbeeldbrief financiële check.

Wanneer lever ik mijn financiële check in?

Nadat de verkoop is gestart lever je jouw financiële check in. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.

Hoe kom ik aan een brief (financiële check) waarin staat dat ik de woning kan betalen?

Je kunt deze brief laten opstellen door jouw bank of hypotheekverstrekker.

Vragen over het gebied

Heb je vragen over het gebied Park Triangel?

Kijk hiervoor op de veel gestelde vragenpagina van het gebied Park Triangel.

Vragen over de wijk

Hoeveel woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In totaal komen er in Stationspark 150 nieuwbouwwoningen.

Wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In Stationspark komen 150 woningen:

 • 4 eengezinswoningen van zo’n 6 meter breed
 • 20 riante eengezinswoningen van 5,4 meter breed
 • 27 koopappartementen van ongeveer 75 m2 
 • 45 vrije sector huurappartementen
 • 54 2-kamerhuurappartementen (in samenwerking met Woonpartners)

Komen er ook huurwoningen in het aanbod? En zo ja, wie is de verhuurder?

Ja in Stationspark komen 45 vrije sector huurappartementen en 54 tweekamer-huurappartementen (in samenwerking met Woonpartners).

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er komen in Stationspark 27 Koopstart appartementen. Kijk bij het kopje woningen voor meer informatie.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er komen in Stationspark 27 Koopstart appartementen. Kijk bij het kopje woningen voor meer informatie.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Er is genoeg plek om dicht bij te parkeren. Als je het voor de deur of op eigen terrein niet gaat, dan kun je gebruik maken van de parkeerplaatsen of de parkeerkoffers die ruimschoots aanwezig zijn. De kopers van de 27 Koopstart appartementen kunnen hun auto op het binnenterrein van het appartementengebouw parkeren.

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren in Park Triangel blijft gratis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Er komen, vanaf de toegangswegen, nieuwe straten in Park Triangel zodat je als bewoner je huis kunt bereiken. Dit zijn allemaal straten met een 30 km per uur limiet en is voornamelijk bestemmingsverkeer.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

In Stationspark kunnen kinderen nog heerlijk op straat spelen. Daarnaast is het Park dichtbij en zit bomvol speelmogelijkheden waaronder een waterspeelplaats, junglebos en sportveldjes.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Er zijn genoeg groenstroken in Stationspark waar je je hond kunt uitlaten. Ook het Park is op enkele minuten lopen. De buitenste ring van het Park is ingericht als hondenuitlaatzone, gescheiden van de speelplekken door water. Vergeet niet je zakje mee te nemen en houd je hond aangelijnd.

Wanneer start de verkoop van het project?

De verkoop van de 24 eengezinswoningen en 27 Koopstart appartementen is reeds gestart. Kijk voor het aanbod op de pagina Woningen.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Nee, de woningen zijn nog niet eerder gebouwd. De eengezinswoningen en Koopstart appartementen zijn speciaal voor deze locatie ontworpen

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Voor zowel de 20 eengezinswoningen als de 27 Koopstart appartementen is de omgevingsvergunning binnen.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de 1e woningen opgeleverd?

Op de pagina nieuws of planning lees je wanneer de bouw van de woningen start en wanneer verwacht wordt dat de eerste woning opgeleverd wordt. Staat het er nog niet bij? Dan is het waarschijnlijk nog niet bekend.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Dat is nog niet bekend.

Vragen over de woningen

Welke makelaar verkoopt de woningen?

De Pater Makelaardij in Waddinxveen is de verkopende makelaar.

Is mijn favoriete woning nog beschikbaar?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete woning, of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (optie, beschikbaar, verkocht) kun je ook terug zien op deze website op de pagina Woningen.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle eengezinswoningen en de begane grond Koopstart appartementen in Stationspark hebben een tuin. Het formaat en de ligging van de tuin is volledig afhankelijk van het type woning en de ligging in het plan. Een duidelijk overzicht van de ligging van de woning en tuinoppervlakte is te vinden bij de kenmerken van de woning. De Koopstart appartementen op de verdiepingen hebben een balkon. 

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?

Wanneer de verkoop start vind je alle verkoopdocumentatie van de woningen bij je favoriete woning of in de Mijn Eigen Huis omgeving. Zijn de woningen nog niet in verkoop? Dan zijn we nog hard aan het werk om alle verkoopdocumentatie gereed te maken!

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Alle koopwoningen en appartementen in Stationspark zijn in de verkoop. Er komen nog wel huurappartementen. Deze gaan t.z.t. verhuurd worden door Woonpartners Midden-Holland. Wanneer is op dit moment nog niet bekend.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Een bezichtiging is helaas niet mogelijk. Je kunt wel een afspraak met De Pater Makelaardij maken om een en ander door te nemen en vragen te stellen over de woningen.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer, Rehorst Bouw B.V.. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Welke woningen worden er eerst gebouwd en welke volgen daarna?

Alle 24 woningen in fase 4 worden in 1 keer gebouwd.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Indien er mogelijkheden zijn om de woning aan te passen naar eigen wens, vind je de meer-minderwerklijst bij de downloads op deze website.

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Dat kan zodra je een woning gekocht hebt. Na het kopen van de woning word je door de kopersadviseur van de aannemer uitgenodigd voor een gesprek.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Zodra de meerwerk opties bekend zijn, worden deze online geplaatst. Deze bekijk je op de pagina Woningen onder het betreffende bouwnummer bij het kopje 'downloads' op deze website óf in je Mijn Eigen Huis omgeving.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De woningen en Koopstart appartementen worden standaard opgeleverd met een keuken. Klik op de linkjes hieronder naar de keukenflyer.

- Koopstart appartementen type A, B en C
- Koopstart appartementen type D
- 20 eengezinswoningen type Signal
- 4 eengezinswoningen type Guide

Wie is de leverancier van de keuken?

De leverancier van de keuken is EigenHuis Keukens. De kopersadviseur van de aannemer kan je hiermee verder helpen als je hier vragen over hebt of meer- of minderwerk aan de keuken wilt laten doen.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Ja, er is een gasaansluiting in de woning.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

De Koopstart appartementen worden standaard opgeleverd met een keuken. Bekijk hier het sanitair. 

Type Signal is standaard voorzien van wit sanitair:
Toiletruimte begane grond
Toiletcombinatie bestaat uit:
- Villeroy & Boch O’novo diepspoelcloset, wandhangend;
- Villeroy & Boch O’novo closetzitting met deksel;
- Geberit bedieningsplaat Sigma 01 wit.
Fonteincombinatie bestaat uit:
- Villeroy & Boch O’novo fontein 36x27,5 cm;
- Verchroomde sifon en muurbuis;
- Hansgrohe fonteinkraan chroom.
Badruimte 1e verdieping
Wastafelcombinatie bestaat uit:
- Villeroy & Boch O’novo wastafel 60x49 cm;
- Verchroomde sifon en muurbuis;
- Hansgrohe Focus 70 wastafelmengkraan met ketting;
- badkamerspiegel horizontaal gemonteerd 60x50 cm.
Douchecombinatie bestaat uit:
- draingoot;
- Hansgrohe Ecostat Comfort thermostaatkraan;
- Hansgrohe Croma 100 Vario/Unica’C glijstangset 65 cm.

Toiletcombinatie bestaat uit:
- Villeroy & Boch O’novo diepspoelcloset, wandhangend;
- Villeroy & Boch O’novo closetzitting met deksel;
- Geberit bedieningsplaat Sigma 01 wit.

Type Guide is standaard voorzien van wit sanitair:
Toiletruimte begane grond
Toiletcombinatie bestaat uit:
- Villeroy & Boch O’novo diepspoelcloset, wandhangend;
- Villeroy & Boch O’novo closetzitting met deksel;
- Geberit bedieningsplaat Sigma 01 wit.
Fonteincombinatie bestaat uit:
- Villeroy & Boch O’novo fontein 36x27,5 cm;
- Verchroomde sifon en muurbuis;
- Hansgrohe fonteinkraan chroom.
Badruimte 1e verdieping
Wastafelcombinatie bestaat uit:
- Villeroy & Boch O’novo wastafel 60x49 cm;
- Verchroomde sifon en muurbuis;
- Hansgrohe Focus 70 wastafelmengkraan met ketting;
- badkamerspiegel horizontaal gemonteerd 60x50 cm.
Douchecombinatie bestaat uit:
- draingoot;
- Hansgrohe Ecostat Comfort thermostaatkraan;
- Hansgrohe Croma 100 Vario/Unica’C glijstangset 65 cm.

Toiletruimte 1e verdieping
Toiletcombinatie bestaat uit:
- Villeroy & Boch O’novo diepspoelcloset, wandhangend;
- Villeroy & Boch O’novo closetzitting met deksel;
- Geberit bedieningsplaat Sigma 01 wit.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

De kopersadviseur van de aannemer kan je hiermee verder helpen.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Ja het is mogelijk (totdat de sluitingsdata van het meerwerk verstreken zijn) om de woning of het appartement casco op te laten leveren.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Wanneer de plattegronden van de woningen klaar zijn, kan je ze bekijken bij het bouwnummer of woningtype op de pagina Woningen.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over Mijn Eigen Huis

Wat is Mijn Eigen Huis?

Mijn Eigen Huis is een persoonlijk account waar je jouw favoriete woningen beheert, documenten kunt downloaden, nieuwsberichten kunt lezen en voorkeuren doorgeeft als de verkoop is gestart. Je hebt maar 1 account nodig voor alle BPD websites.

Waarom is een account van Mijn Eigen Huis nodig?

Met een persoonlijk account van Mijn Eigen Huis zie je in 1 overzicht wat jouw favoriete woningen zijn, geef je digitaal jouw voorkeuren door als de verkoop start en beheer je jouw voorkeuren gewoon online.

Hoe maak ik een account aan?

Een volledige uitleg voor het aanmaken van een Mijn Eigen Huis account, vind je onder Service op de pagina Mijn Eigen Huis.

Waarom moet ik mijn account via e-mail bevestigen?

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd kun je inloggen in Mijn Eigen Huis.

Ik heb een account aangemaakt maar ik krijg geen e-mail om het te bevestigen

Het kan zijn dat de e-mail in je spam/ongewenste e-mail of junkmail terecht is gekomen.

Het lukt niet om een account aan te maken

Check of je gebruik maakt van een geldig e-mailadres.
Heb je een vinkje geplaatst bij Privacy Statement?
Voldoet je wachtwoord aan de gestelde regels?

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Mijn wachtwoord wordt niet geaccepteerd bij het aanmaken van een account

Het wachtwoord moet bestaan uit:

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Geen probleem. In het inlogscherm voer je je gegevens in en klik je op het vraagteken in het wachtwoord veld. Er wordt een e-mail naar je verzonden en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Ik heb al een account maar kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

 • Log je in met het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je een account aanmaakte?
 • Ga na of je een geldig e-mailadres hebt. Een e-mailadres moet een @-teken bevatten en mag maar 1 punt achter de @ hebben.
 • Het wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan.
 • Zorg ervoor dat Caps Lock niet is ingeschakeld.

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja dat is mogelijk. Echter per (toekomstig) huishouden mag slechts 1 keer ingeschreven worden op de woningen.

Hoe verwijder ik mijn account?

Jouw account verwijder je bij je persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis. Een account kan alléén verwijderd worden als je niet gekoppeld bent aan een woning. Dat wil zeggen dat je geen koper of optant bent van een woning.

Ik heb een nieuw e-mail adres. Hoe kan ik nu inloggen?

Laat ons weten wat je nieuwe e-mail adres is, dan passen wij het voor je aan. Je kunt daarna gewoon inloggen met je nieuwe e-mail adres en je bekende wachtwoord.

Overige vragen

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw voor de directe omgeving?

Overlast van de werkzaamheden tijdens de bouw is niet te voorkomen. De aannemer zal er alles aan doen om dit wel zo veel mogelijk te beperken.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

De inschrijfperiode sluit circa 1 a 2 weken na de start verkoop. Vervolgens kijken we naar het aantal inschrijvingen voor het project. De toewijzing vindt plaats op basis van de 1e voorkeur van een bouwnummer. Met andere woorden, als er slechts 1 belangstellende (bijvoorbeeld) bouwnummer 1 als 1e voorkeur heeft opgegeven wordt bouwnummer 1 aan de desbetreffende belangstellende toegewezen. Zijn er meerdere belangstellenden die de eerste voorkeur voor bouwnummer 1 hebben, dan zal er tussen deze belangstellenden geloot worden om te bepalen wie het bouwnummer krijgt toegewezen.

Deze procedure wordt op alle bouwnummers toegepast. Als er bouwnummers zijn die niet als 1e voorkeur zijn opgegeven, wordt er gekeken hoeveel belangstellenden (die nog geen bouwnummer toegewezen gekregen hebben) het desbetreffende bouwnummer als 2e voorkeur hebben opgegeven. Zodra dit slechts één belangstellende betreft wordt dit bouwnummer toegewezen.

Zijn dit ook meerdere belangstellenden, dan wordt er weer geloot om te bepalen aan wie het bouwnummer wordt toegewezen. Bovenstaande procedure wordt herhaalt totdat alle bouwnummers zijn toegewezen. Om zoveel mogelijk kans te maken is het raadzaam om zoveel mogelijk voorkeuren aan te geven.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.

Als ik een optie toegewezen heb gekregen, zit ik er dan direct aan vast?

Een optie is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning of kavel exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning of kavel te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent ca (circa)?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie, aangeduid als ca (circa). Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?