Stationspark
Logo Logo

Jouw appartement in Stationspark financieren

Een huis kopen is de grootste aankoop in een mensenleven. Denk je nou: dat kan ik nooit betalen? Lees dan snel verder. Met Koopstart kan ook jij zo'n mooi nieuwbouw appartement in Stationspark kopen.

In Stationspark verkopen wij 27 appartementen met Koopstart. Koopstart is echt voor starters. Hiervoor geldt dan ook een inkomensgrens. Voor koopsommen tot 200.000 geldt een maximaal gezamenlijk bruto belastbaar jaarinkomen van € 52.500. Voor koopsommen vanaf € 200.000 geldt een maximaal gezamenlijk bruto belastbaar jaarinkomen van € 62.500. Om achteraf teleurstellingen te voorkomen omdat je wellicht toch net te veel verdient, hebben wij het volgende van je nodig:

  • IB60-verklaring (op te vragen bij de belastingdienst via 0800-0543 houd je burgerservicenummer (BSN) bij de 

NB: als de woning gezamenlijk wordt gekocht dien je allebei bovenstaand stuk te verstrekken.

Hoe werkt Koopstart?

Je betaalt bij aankoop 10% minder dan de marktwaarde. Daarna is het appartement volledig van jou en kun je het zo mooi maken als je zelf wilt. Wil je het appartement na een tijdje verkopen? Dat kan gewoon. Als je een koper hebt gevonden, betaal je de 10% die je minder hebt betaald plus 15% van de winst aan ons terug. Tenminste, als je huis in waarde is gestegen.

Is je huis minder waard geworden, dan delen wij mee in het verlies. Je betaalt ons de 10% die je minder betaald hebt terug min 15% van het verlies.

Kort samengevat:

  • Je betaalt bij aankoop 10% minder (uitgestelde betaling)
  • Je hypotheek en maandlasten zijn lager door doordat je 10% minder hoeft te financiëren
  • Je wordt volledig eigenaar van de woning en de hypotheekrente is aftrekbaar
  • De woning is te financieren met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
  • Je kunt de woning later vrij op de markt verkopen
  • We delen de winst uit de waardestijging of het verlies bij waardedaling
  • Je inkomen kan worden getoetst om te beoordelen of je in aanmerking komt voor de Koopstartregeling. Voor koopsommen tot 200.000 geldt een maximaal belastbaar bruto jaarinkomen van € 52.500. Voor koopsommen vanaf € 200.000 geldt een maximaal belastbaar bruto jaarinkomen van € 62.500.

Vraag ons naar de mogelijkheden voor Koopstart in Stationspark en kijk voor meer informatie op www.opmaat.nl. Handig is ook deze film met uitleg over Koopstart.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?